Антарктида - туризъм

Топ оферти
Атлас
Резервации
Рубрики
Топ оферти
Атлас
Резервации
Рекламирайте тук
Вижте нашите
рекламни тарифи!
Антарктида -- Топ оферти --

АНТАРКТИДА

Самолет, кораб ; 16 дни; 13 нощувки;

Маршрут: София-Париж-Буенос Айрес- Антарктида-Буенос Айрес-Париж-София

Телефон за контакти: 0898-360-972.
Е-mail: perun-holidays@psp-ltd.com

1 ден: Полет през Париж за Буенос Айрес.
2 ден: Полет от Буенос Айрес за Ушуая - най-южната точка на Земята, обитавана постоянно от хора. Настаняване в хотел Los Nires (3 звезди)
3 ден: Свободна сутрин. Обща инфармация за континета. Отпътуване на борда на кораб през протока Бийгъл към протока Дрейк.
Туризмът в Антарктида започва през 1957, но се превръща в сериозна дейност в края на 60-те години. През 1969г. Ларс-Ерик Линбланд построява първия антарктически туристически кораб - Linblad Explorer и осъществява първото такова пътуване. Оттогава тази индустрия се развива непрекъснато. Все още най-разпространеният и евтин начин да стигнеш там е с кораб. Туристите трябва да са наясно, че това пътуване не се определя от часовника или календара, а от метеорологичното време и леда. Континентът не може да се посещава през зимата, защото достъпът на корабите е невъзможен, поради леда около континента. Тогава нощта е почти 24 часа, а температурите - 80 °C. Антарктическото лято е от ноември до март. Страните по Договора за Антарктида ограничават туризма до континента в опит да защитят крехката му околна среда. 28-те държави, които са ратифицирали договора, приемат предложението на Съединените щати да бъде намален броят на хората, които посещават Антарктида с круизни кораби. На продължила две седмици конференция в Балтимор, САЩ, страните решават с единодушие на континента да могат да пребивават едновременно до 100 туристи, а всеки от круизните кораби да има право да качва на борда си до 500 души. Днес континентът се посещава годишно от 2000 до 3000 туристи.
4-5 ден: Пресичане на протока Дрейк. Спиране на Южношетлъндските острови и наблюдаване на богатата островна фауна - пингвини, тюлени, морски крави, албатроси, буревестници, брегови гълъби.
6-10 ден: Антарктида.Плаване сред водите на Уеделско море край Арктическия полуостров. Посещение на бивша британска полярна станция, превърната в музей и пощенска станция.
11-12 ден: Обратно през протока Дрейк.
13 ден: Пристигане в Ушуая, полет до Буенос Айрес и настаняване в хотел 3 или 4 звезди (обикновено Reconquista Plaza).
14 ден: Буенос Айрес. панорамна обиколка на града, свободен следобед, вечер, посветена на тангото.
15 ден: Буенос Айрес-Париж.
16 ден: Париж-София.

ЦЕНИ:

5200 евро

Цената включва: транспорт със самолет, трансфери легище-хотел-летище, 1 нощувка в Ушуая, 10 нощувки с пълен пансион на антарктически круизен кораб, 2 нощувки със закуска в Буенос Айрес, полудневна обиколка на Буенос Айрес, танго шоу в Буенос Айрес, застраховка „Помощ при пътуване в чужбина”.

Начин на плащане:

депозит – 30 % от пакетната цена;
доплащане – 7 дни преди датата на отпътуване;

Антарктида -- Атлас --

Вижте по-голяма карта
Антарктида - туризъм -- Резервации
За контакти
ПЕРУН-ХОЛИДЕЙЗ ООД
Езици
Английски
Търси в Интернет
Google