България - море - лято

Топ оферти
Дестинцаии
Атлас
Резервации
Рубрики
Топ оферти
Дестинации
Атлас
Резервации
Рекламирайте тук
Вижте нашите
рекламни тарифи!
Топ оферти

България

Лятната почивка на Черно море е най-печелившият продукт на българския туризъм. Черноморието привлича всяка година хиляди туристи от страната и чужбина заради съчетанието на уникална природа, хилядолетната история балканския колорит и европейското качество на обслужването.
Летният туристически сезон е от юни до септември. Достъпните цени позволяват н авсеки турист да намери своето място край морето.
Най-популярните курорти на северното черноморско крайбрежие са Златни пясъци, Албена, Св. Константин и Елена, Варна.
Основните дестинации на южното Черноморие са Созопол, Несебър, Поморие, Слънчев бряг, Приморско, Бургас.
Стандартното ни предложение за морето - „Морска ваканция в България” – включва от 3 до 15 дни. Голямото разнообразие са дължи на различните варианти за дестинация, хотел, транспорт и ценови клас.

България –Златни пясъци и София

7 дни
София-Златни пясъци–София
1 ден. Пристигане в София около обяд. Хотел „Парк-хотел Москва” или „Боерица” (Витоша). Късен обяд. Почивка следобед. Късно следобед - пешеходна разходка в центъра на града. Катедралата „Александър Невски”, „Руската църква”, църквата „Света София”, ротондата „Свети Георги”. Вечеря в традиционен български ресторант.
2 ден. София. Национален исторически музей. Боянска църква. Следобед – екскурсия на Витоша. По желание - вечеря в традиционен български ресторант, посещение на нощен клуб.
3-6 ден. София-Златни пясъци. Хотел „Мелиа Гранд Ермитаж”. Свободно време. Екскурзии (Истанбул, Букурещ, Варна, Велико Тырново) и нощни програми по избор.
6 ден. Златни пясъци - София. Хотель „Москва”. Шопинг.
7 ден. Отпътуване от София.

България – Слънчев бряг и София

7 дни
София-Слънчев бряг–София
1 ден. Пристигане в София около обяд. Хотел „Парк-хотел Москва” или „Боерица” (Витоша). Късен обяд. Почивка следобед. Късно следобед - пешеходна разходка в центъра на града. Катедралата „Александър Невски”, „Руската църква”, църквата „Света София”, ротондата „Свети Георги”. Вечеря в традиционен български ресторант.
2 ден. Национален исторически музей. Боянска църква. Следобед – екскурсия на Витоша. По желание - вечеря в традиционен български ресторант, посещение на нощен клуб.
3-6 ден. София-Слънчев бряг. Хотел „Риагор”. ”. Свободно време. Екскурзии (Истанбул, Букурещ, Варна, Велико Тырново) и нощни програми по избор.
7 ден. Отпътуване от София.


Дестинации
Златни пясъци

Един от курортите, донесли световна слава на България, разположен красиво на източния горист склон на Франгенското плато, на 17 км североизточно от Варна. Прекрасно съчетава прохладата на гората с прочутия фин златист пясък. Предлага разнообрразни възможности за забавления.
Наблизо е една от най-интересните забележителности в района – скалният Аладжа манастир.
Има повече от сто хотела с повече от 36 000 места за настаняване.
Примерни хотели за настаняване в Златни пясъци:
„Интенационал”, 5 звезди, 325 стаи и апартаменти, СПА център, вътрешен басейн, външен панорамен басейн, салон за красота, фитнес, ресторанти и барове, паркинг с 300 места.
„Мелиа Гранд Ермитаж”, 5 звезди, СПА център, вътрешен басейн, външен панорамен басейн, салон за красота, фитнес, ресторанти и барове.
„Амбасадор”, 3 звезди, балнеоложки център, вътрешен басейн, външен басейн, ресторант, магазин.
„Детелина”, 3 звезди. 7 етажа. 126 стаи. Хотелът е разположен в района на „Чайка”, на 3 км от курорта Златни пясъци, на 20 км от летище Варна, на 450 м от плажа. Добро съотношение цена-качество.

Св. Константин и Елена

Най-старият морски курорт на България, само на няколко километра от морската столица Варна. Разположен е в разкошен парк с редки дървесни видове и с лечебни топли минерални извори, което създава особен микроклимат.
Тук има повече от 40 хотела с повече от 17 000 места за настаняване.
Примерни хотели за настаняване в Св. Константин и Елена:
„ИХС - Фредерик Жолио Кюри” (Международен дом на учения), 3 звезди
„Азалия”, 3 звезди
„Марина” (Слънчев ден), 5 звезди

Албена

Курортният комплекс Албена е разположен в живописен залив при усието на Балшова река на югозапад от Балчик. Известен е с обширна плажна ивица (дълга 3,5 км), ситен пясък, пясъчни дюни и полегато морско дъно.
Носител е на Син флаг за екологично чисто море, плажове и територии. Въздухът е кристално чист поради по-високото съдържание на кислород, а това се дължи на резервата Балтата, присъединен към курортен комплекс Албена и представляващ национален парк с богата и разнообразна растителност.
Курортен комплекс Албена рразполага с над 40 хотела, модеррни СПА центрове и отлични условия за почивка и спорт.
Примерни хотели за настаняване в Албена:
„Боряна”, 3 звезди
„Гергана”, 4 звезди
„Лагуна Бийч ”, 4 звезди

Созопол

Созопол е морски курортен град, красиво разположен на Созополския полуостров на 33 км югоизточно от Бургас. Той е една от най-популярните летни дестинации в България.
Притегателната сила на Созопол се дължи на особената атмосфера, царуваща в него и създадена от тесните калдъръмени улички и двуетажните дървени къщички с еркери в старинната част на града, от красивите черкви, старинните бели къщи с червени керемиди, потънали в зеленината на смокини и винени сортови лозя.
Край Созопол има обширни плажове със ситен жълт пясък и слабо наклонено морско дъно.
Градът има древна история. Най-старото тракийско селище тук възниква през IV-III хилядолетие, като подводните проучвания в созополския залив посочват, че населението тук се е занимавало с корабоплаване още от дълбока древност. По-късно (VI в. пр. н. е.) гръцки колонисти основават тук града Аполония Понтика (наречен така в чест на в чест на гръцкия бог Аполон), който се превръща във важен търговски и пристанищен център. Разрушен през I век пр. н. е., по време на римското завоевание на тези земи, градът възкръсва пет века по-късно като Созополис – град на спасението. От епохата на Възраждането – XVIII-XIX век – са запазени църкви и множество къщи от дърво и камък, създаващи неповторимия архитектурен облик на днешния созополски Стар град. Старинни икони и великолепни дърворезбени иконостаси представят забележителните постижения на художествените занаяти по това време.
През лятото на 2010 година при археологически разкопки на остров Свети Иван е открит реликварий, съдържащ мощи – костици от ръка, лицева челюст и зъб на светец, които след проучване от специалисти се приема, че принадлежат на Св. Йоан Предтеча (Кръстител). Именно част от черепа и едната ръка на Св. Йоан Кръстител са пазили в Константинополската патриаршия, откъдето са преместени тук при османските набези. Мощите днес се намират в созополската църква „Св. Георги”, която притежава и частица от Светия кръст и мощи на Св. Андрей.
В околностите на Созопол се намира устието на река Ропотамо и там, където водите и докосват морето, често се виждат делфини.
На два километра срещу старинната част на града се намира най-големият остров на Българското Черноморие – Свети Иван. Под водата около него съществува уникално природно явление – каменна гора, а на самия остров е построен манастирът „Свети Йоан Кръстител”.
Всяка година Созопол посреща гости от България и чужбина (актьори, музиканти, художници), за да участват в празница на изкуствата – Аполония.
Примерни хотели за настаняване в Созопол:
„Корал”, 3 звезди, семеен хотел, в близост до плажа
„Селена бийч”, 3 звезди
„Аполония ризорт”, 4 звезди

Несебър

Несебър е разположен на малък скалист полуостров, свързван със сушата с тесен провлак, дълъг около 300 метра. Край образуваните по този начин два залива има обширни плажове със ситен жълт пясък. По северния плаж е разпорожен курортният комплекс Слънчев бряг.
Градът е наследник на тракийско селище, основано през II хилядолетие пр. н. е. и е най-богатото селище на архитектурни паметници от Средновековна България.
Старинната част на града е включена в списъка на ЮНЕСКО за световното културно наследство заради множеството добре съхранени паметници от различни епохи.
Тази част на града е съхранила некропол с много златни накити и гръцки вази от III в. пр. н. е., части от крепостната стена и портата на Месемврия от III-IV век, черкви от VI и XI-XIV век с керамопластична украса на фасадите и ценни икони, двуетажни къщи с интересна архитекура.
Голямо богатство на Стария Несебър са близо 60-те запазени възрожденски къщи, придаващи му изключително романтична атмосфера и на 40-те църкви.
23 от храмовете са открити при разкопки и са реставрирани, като действаща в момента е само една, а другите са превърнати в картинни музеи и галерии.
Примерни хотели за настаняване в Несебър:
„Сол Несебр маре ризорт и аквапарк”, 4 звезди
„Афродита бийч”, 4 звезди
„Рио гранде”, 4 звезди

Поморие

Курортният град Поморие е разположен на тесен скалист полуостров, на 22 км североизточно от Бургас. Разполага с обширни плажове.
Основан е от колонисти от Аполония, вероятон към VI в. пр. н. е. с името Анхиало. Носи името Поморие от 1934 година.
На 2 км от Поморие се намира Поморийското езеро – лагуна със солена вода и ниски брегове. Подхранва се от подпочвени и морски води. Равнището му е по-ниско то морското. Дебел пласт от чарна сероводородна лечебна кал покрива дъното му.
Още от дълбока древност мястото е известно като лечебно на траки и римляни, които използвали лечебнаа сила на калта и нарекли езерото Свещено. Днес Поморие е най-големият калолечебен център на България. Калолечебницата е построена през 1925 година, а през 1983 е построен новият санитарно-курортен комплекс. Лечение се осъществява и в няколко модерни хотела в района на града.
Примерни хотели за настаняване в Поморие:
„Гранд хотел Поморие”, 5 звезди
„Феста Поморие ризорт”, 4 звезди
„Регата”, 4 звезди

Слънчев бряг

Най-големият черноморски курорт в България с международно значение, с повече от 130 хотела, предлагащи над 50 000 места, е красиво разположен край обширен залив на 6 км северозападно от град Несебър. На север е ограничен от южните склонове на Стара планина – уникално съчетание на горска прохлада с морски бриз, така характерно за Южното Черноморие.
Курортният комплекс разполага със зелени паркове и с обширен плаж и дюни със ситен кварцов пясък. Предпочитат го младите хора заради разнообразните възможности за забавления.
Примерни хотели за настаняване в Слънчев бряг:
„Риагор”, 3+ звезди
„Хризантема”, 4 звезди
„МПМ Калина Гардън”, 4 звезди

Приморско

Приморско е малко курортно селище на юг от Бургас, в подножието на Странджа планина. Разположен е на не много голям полуостров с формата на полумесец.
Градът предлага най-чистите и найпросторните плажове с фини пясъци, обградени от живописни дюни, обсипани с екзотични пясъчни лилии.
Климатът – съчетание от умереноконтинентален и средиземноморски, чистотата на крайбрежните води, ниската им соленост и по-високата им температура, слабо изразените приливи и отливи, чистият въздух – всички тези природни дадености осигуряват пълноценна почивка. В горещите летни дни прохладат тук идва от морето, от горите на Странджа и от лонгозните гори край река Ропотамо.
Природата е дарила Приморско с приказен свят от дюни (най-високите на Балканския полуостров се намират при Алепу), лагуни, лонгозни гори от благун, ясен, клек, лиани и повет, скални образувания (Лъвската глава), фиорди (Маслен нос), лилиева градина в старото речно корито на ропотамо, живописен лиман, образуван от бреговете на реката, малко преди вливането и в Черно море. Тук има бота а и разнообразна флора и фауна – пясъчна лилия, водна лилия, блатно кокиче, кактуси, морски пелин, пойни и неми лебеди, благороден елен и др. Този вълшебен свят е запазен и до днес – Приморско е носител на престижното отличие Син флаг за съхранената природа в района. Защитените територии са много – резерватът Ропотамо и по-малките – Аркутино, Змийският остров, Морски пелин и Водни лилии. Статут на природни забележителности имат пясъчните дюни Прела и Алепу.
Приморско е предпочитана дестинация заради природните забележителности, гостоприемството на местното население и атракциите, предлагани на туристите – ресторанти, българска традиционна кухня, аквапарк, водни ски водни пързалки, сърф, скутери, джипове, плажен волейбол, разходка с лодка или яхта, тенискортове.
Курортът е подходящ както за спокойни семейни почивки, така и за интензивна почивка с много партита и емоции.
Примерни хотели за настаняване в Приморско:
„Приморско дел сол”, 5 звезди
„Форест бийч”, 4 звезди
„Апартаменты Гардения”, 3 звезди


Атлас
За контакти
www.psp-ltd.com
Езици
Английски
Търси в Интернет
Google