Намибия - туризъм

Топ оферти
Атлас
Резервации
Рубрики
Топ оферти
Атлас
Резервации
Рекламирайте тук
Вижте нашите
рекламни тарифи!
Намибия - туризъм -- Топ оферти --

Фото-сафари в Намибия

Самолет; 12 дни

Телефон за контакти: 0898-360-972.
Е-mail: perun-holidays@psp-ltd.com

1 ден: Пристигане, трансфер до столицата Виндхук, настаняване в хотел. Запознаване със страната и града.
Намибия граничи на запад с Атлантическия океан, на север с Ангола и Замбия, на изток с Ботсвана и ЮАР, на юг с ЮАР. Територия 824 хил. кв. км. Население 2,2 млн. Столица Виндхук (400 хил.). Официален език английски (говори се африканс и немски). Релеф: пустини, савана, равнини и планини. Климат - субтропичен и континентален. Сезони лято 9 месеца и зима 3 месеца (обратни на европейските). Дневни температури: февруари 16 – 30, април 13 – 29, юни 4 – 22, август 9 – 24, октомври 12 – 30, декември 18 – 32. Икономика: диаманти, уран, ценни метали, риболов, животновъдство, лека промишленост, туризъм.
Намибия е предпочитана туристическа дестинация поради своя висок стандарт, добра инфраструктура, ниска престъпност, отсъствие на тропически болести и изключително интересни туристически обекти. Имунизации не са необходими. Малария има единствено в дъждовния сезон от февруари до май и то само в северните райони по границата с Ангола. Водата е питейна във всички туристически обекти. Препоръчва се международна застраховка “Медицински разходи”.
Виндхук е изключително чист и уреден град. Притежава добра инфраструктура, модерни магазини, хотели и заведения. Обиколката на града предвижда посещения на най-забележителните обекти в града: Парламентът, Протестантската църква с орган, Централният парк и магазини.
2 ден: Закуска. Трансфер до Сосусвлей – уникална местност където в пустинята се излива река. Пейзажите са неповторими. В сърцето на Пустинята Намиб растат дървета заобиколени с пустинни цветя и дюни. Нощувка.
3 ден: Закуска. Трансфер до гр. Лудеритц. Разглеждане на Призрачния град Колманскоп с музея на диамантите. В началото на 20 век тук се е образувала германска колония от търсачи на диаманти. Техните жилища, болници, училища и помощни сгради са изоставени и завладени от пустинята. Сега е превърнато в музей на диамантената треска. В пустинята се срещат подивели коне, изоставени от германската армия след първата световна война.
4 ден:Трансфер до Ай Ай и разглеждане на Каньона Фиш ривер (вторият по големина в света). В туристическия комплекс Ай Ай има басейн с лековита минерална вода. Следобедна почивка на басейна.
5 ден: Трансфер до Камелторн Калахари Лодж през забележителните местности „Гората от Куивърни дървета” и „Гигантската площадка за игра”. Разходка в пустинята Калахари по ловните пътеки на бушмените.
6 ден: Трансфер до Виндхук. Настаняване в хотел. Посещение на фабрика за шлифоване на диаманти и фабрика за кожени изделия. Пазаруване на сувенири.
7 ден: Трансфер от Виндхук до крепостта Намутони в резервата Етоша. Разглеждане по пътя на езерото Очикото. Настаняване в хотел и следобедна обиколка в резервата. Снимане на животни. Вечерно наблюдение на водопой на животни. Етоша е един от най-големите резервати в света. Тук се срещат почти всички видове африкански животни в естествена среда. Видимостта е много добра. Намутони е стара германска крепост, превърната в хотел. Изключително интересни са нощните наблюдения на водопой на животни.
8 ден: Трансфер до туристическия комплекс Окакую в резервата Етоша. Снимане на животни и настаняване в хотел. Следобедна почивка на басейна в комплекса. Наблюдение залеза от кулата на Окакую. Вечерно наблюдение на водопой на животни. Този преход минава през центъра на Етоша и изобилства със срещи на стада от слонове, зебри, жирафи, различни газели и много други африкански животни. Наблюдението на залеза от кулата и почивката около басейна остават незабравими спомени.
9 ден: Трансфер до гр. Кориксас. Разглеждане на три забележителности около Кориксас. Най-старият първобитнообщинен комплекс Твейфелфонтейн изпъстрен уникални с първобитни скални рисунки, „Изгорената стъклена планина” и „Вкаменената гора” с кедрови стволове довлечени от горите на Иран през ледниковия период.
10 ден: Трансфер през „Брега на скелетите” и „Кейп Крос” до Свакопмунд. Пътят минава през колонии от изключително рядкото най-старо растение – Валвичия Мирабилис. „Брега на скелетите” е зловеща пустинна местност където в миналото много корабокрушенци са намерили смъртта. До „Кейп Крос” се намира най-голямата в света колония от моржове. Тук португалският мореплавател Диего Као е открил през януари 1486 г. Намибия и е издигнал паметен каменен кръст, реплика от който стои и до днес. До Свакопмунд се пътува през екзотичната Намибийска пустиня по единствения в света път от пресована морска сол. Това е втория по големина град в Намибия на брега на Атлантическия океан. Построен е в баварски архитектурен стил и по-голямата част от населението му са немци. Градът разполага с модерна хотелска база, първокласни рибни ресторанти, интересни музеи, голям рибен аквариум и предлага атрактивни спортове по високите пясъчни дюни.
11 ден: Трансфер до залива на гр. Валвишбей и разходка с лодка в залива. Среща с пеликани, тюлени и делфини. Обяд на лодката с морски деликатеси и шампанско. Завръщане в Свакопмунд, посещения на музеи и аквариум.
12 ден: Трансфер до Виндхук. Последно посещение на магазини. Трансфер до летището и заминаване.
Обяд и вечеря не са включени в цената. Важно е туристите да са подготвени за дълги транспортни преходи и да не носят повече от един куфар багаж.

ЦЕНИ:

Посочени са само цените в дестинацията. Цените за пътуването да Намибия и обратно се изчисляват допълнително в зависимост от времето и начина на пътуване и изходната точка на пътуването.
8-местен Мерцедес Спринтер
6 гости - 2751 евро в двойна стая
8 гости - 2367 евро в двойна стая
доплащане за настаняване в единична стая - 222 евро на човек
20-местен Фусобус
10 гости - 2448 евро на човек в двойна стая
12 гости - 2245 евро на човек в двойна стая
14 гости - 2104 евро на човек в двойна стая
16 гости - 1992 евро на човек в двойна стая
18 гости - 1911 евро на човек в двойна стая
20 гости - 1841 евро на човек в двойна стая
доплащане за настаняване в единична стая - 222 евро на човек

Начин на плащане:

депозит – 100 % от пакетната цена.


Намибия - туризъм -- Атлас --
Намибия - туризъм -- Резервации
За контакти
ПЕРУН-ХОЛИДЕЙЗ ООД
Езици
Английски
Търси в Интернет
Google