Египет

Топ оферти
Атлас
Резервации
Рубрики
Топ оферти
Атлас
Резервации
Тур. информация
Световен пътеводител
Дестинациите по света
Рекламирайте тук
Вижте нашите
рекламни тарифи!
Топ оферти

Хургада и Луксор

4 дни, 3 нощувки
Код: PHLEG01YY
София-Хургада-Луксор-София
1 ден. Полет до Хургада. Трансфер до Луксор. Настаняване в хотел. Вечерта по желание посещение на звуково и светлинно шоу в храмовия комплекс Харнак.
2 ден. Закуска. Свободно време или посещение на Долината на царете, храма на Хатшепсут и колосите на Мемнон. Долината на царете в Египет е била част от древния град Тива и мястото, където са погребани почти всички фараони от XVIII, XIX и XX династия. Тя е под егидата на Юнеско.
3 ден. Закуска. Свободно време или посещение на храма Луксор. Строен по време на Новото Египетско царство, храмът е в чест на тройката богове Амон Ра, Мут и Хонсу. Сградите на комплекса са едни от най-запазените монументи след египетските пирамиди.
4 ден. Трасфер до летището и полет към София.

Хургада и Кайро

5 дни, 4 нощувки
Код: PHLEG03YY
София-Хургада-Кайро-Хургада-София
1 ден. Полет до Хургада. Настаняване в хотел в Хургада.
2 ден. Закуска. Свободно време.
3 ден. Закуска. Отпътуване за Кайро. настаняване. Туристическа програма - пирамидите в Гиза.
4 ден. Обиколка из Кайро. Отпътуване за Хургада. Вечеря.
5 ден. Отпътуване за София.Атлас

Вижте по-голяма карта

Египет

Египет е подходящ за почивка и пътешествия през цялата година.
Ниската влажност на въздуха гарантира поносими атмосферни условия дори и през летния сезон за разлика от тези в повечето други средиземноморски страни. Температурата на водата в Червено море рядко пада под 20°С. През февруари средната температура на въздуха достига 24-26°С.
Днес Египет се слави не само с интересните си екскурзионни програми, но и с комфортния отдих в модерните си курорти. Хургада, Шарм ел Шейх, Марса Алам, Ел Гуна, Сома Бей, Макади Бей, Таба, Дахаб, Сафага, Заафарана и Нувейба са места за пълноценна почивка, дайвинг, уиндсърфинг и кайтсърфинг. Тук може да се избира от икономични варианти за почивка до петзвезден лукс.
Червено море привлича и с удивителния си подводен живот. Тук се срещат около 1500 вида разноцветни риби и 150 вида корали.
Либийската пустиня мами с неповторимите си пейзажи и оазиси.
На територията на Египет са съсредоточени една трета от всички исторически паметници на древния свят. Величествените пирамиди, градът-музей под открито небе Луксор, уникалната Дендера, цитаделата в Александрия, античните коптски манастири, великолепните джамии, Националният музей в Кайро, гигантската язовирна стена в Асуан са само част от забележителностите на тази страна.

Хургада

Хургада е курорт, разположен на 500 км югоизточно от Кайро. Тук слънцето сияе целогодишно над безкрайни плажове на фона на пустинни планини. Курортът предлага прекрасни възможности за сърфинг и подводни спортове. В южната част на Хургада се намира легендарният дворец „Хиляда и една нощ”, където всяка вечер се правят представления, пресъздаващи по атрактивен начин живота в Египет от времето на фараоните.
Новият курортен район Абу Макади, включващ Макади Бей и Сома Бей, е разположен на около 40 км от Хургада. Абу Макади се слави като един от най-престижните курорти и предлага отдих само в четири- и петзвездни хотели. Разположените тук хотели са на пустинния бряг – наблизо няма селища. Барове, ресторанти, магазини, дискотеки – цялата инфраструктура е на територията на самия хотел.

Шарм ел Шейх

Шарм ел Шейх е курорт, разположен в южната част на Синайския полуостров. Особено привлекателен е за любителите на подводните спортове. Наблизо се намира националният парк „Рас Мохамед”, който няма равен на себе си в Северното полукълбо по количество и качество на коралите, морската флора и фауна. Има богати възможности за спорт, активен нощен живот или сафари в пустинята.

Резервации

Booking.com***Travel.yandex.ru

За контакти
ПЕРУН-ХОЛИДЕЙЗ ООД
Езици
Английски
Търси в Интернет
Google