Русия

Туризъм

Топ оферти
Атлас
Резервации
Рубрики
Топ оферти
Атлас
Резервации
Рекламирайте тук
Вижте нашите
рекламни тарифи!
Рекламирайте тук
Вижте нашите
рекламни тарифи!
Русия-туризъм-топ оферти

МОСКВА

Самолет; 4 дни; 3 нощувки;

Маршрут: София-Москва-София

Телефон за контакти: 0898-360-972.
Е-mail: perun-holidays@psp-ltd.com

1 ден: Отпътуване от летище София. Кацане в Москва. Настаняване в хотел 3 или 4 звезди. Общо запознаване с града. Нощувка.
Москва, столицата на Руската федерация, е разположена на 120 метра надморска височина в централната част на европейска Русия, край реките Москва, Яуза и др. Площта на града е над 880 кв. км, а населението - между 10 000 000 души и 11 000 000 души. Градът е голям транспортен център - 9 големи гари, 16 автомобилни магистрали, 3 летища - Шерметиево, Домедово и Внуково. Има метро с над 60 станции, оттук минават газопроводите от Саратов, Дашава и Ставропол. Развити са металообработването, машиностроенето, металургията, химическата, полиграфическата и филмовата промишленост. Тук се намират множество академии и около 80 висши учебни заведения, включително университетът "М. В. Ломоносов". Тук се намират над 30 театъра, сред които Большой и Малый, 50 музея, 4000 библиотеки, 100 парка. Градът е основан през 1156 г. от ростово-суздалския княз Юрий Долгорукий. През 12-13 век се разраства като голям търговски и занаятчийски център и става център на Московското княжество. От втората половина на 15 век е столица на централизираната Руска държава. Въпреки че през периода 1713-1918 г. столица е Петербург, Москва запазва своето значение на най-голям икономически и културен център на страната до днес.
Кремъл е най-старата твърдина на Москва, сърцето на града. Построен на Боровицкия хълм край Москва река, той се издига над околността със своите високи кули и червени крепостни стени, с дворците и църквите си. Спаската кула е главният вход на Кремъл. Тук в огромни изложбени зали е събрана историята на Москва и на Русия. В Оръжейната палата са събрани приказните богатства на руските царе, могат да се видят личните вещи на Петър I, ключове на силни крепости, превзети от Суворов, походното легло на Наполеон и мраморната статуя, която той смятала да монтира в Москва, камбаната, „интернирана” от Екатерина II в Сибир. Наред със старинните дворци и църкви с позлатени куполи е и новата Конгресна зала. Тя е построена през 1961 г. от стомана и стъкло за една година. 2 ден: Закуска. Разходка из Москва: Червения площад, Кремъл и Успенски събор (първата каменна царква на Кремъл), Новодевичи манастир и Смоленски събор. Вечерта - свободно време с възможност за круиз по Москва река (само през периода май-септември). Нощувка.
3 ден: Закуска. Посещение на храма на Христос Спасител, създаден в чест на победата на руската армия над наполеон. По желание - посещение на постановка в Большой театр.
4 ден: Закуска. трансфер до летището. Отпътуване за София.

ЦЕНИ:

1400 лева при настаняване в тризвезден хотел

Цената включва: 3 нощувки със закуска в тризвезден хотел, транспорт със самолет, застраховка „Помощ при пътуване в чужбина”.

1800 лева при настаняване в четиризвезден хотел

Цената включва: 3 нощувки със закуска в четиризвезден хотел, транспорт със самолет, застраховка „Помощ при пътуване в чужбина”.

Начин на плащане:

депозит – 30 % от пакетната цена;
доплащане – 7 дни преди датата на отпътуване;


Русия-туризъм-атлас

Вижте по-голяма карта
Русия-туризъм-резервации

Flights ***Hotels

За контакти
ПЕРУН-ХОЛИДЕЙЗ ООД
Езици
Английски
Търси в Интернет
Google